2014. december 2., kedd

Érdektelenség

Gyalázatos nézőszámok voltak ismét az OTP Bank ligában. Nem csoda, hiszen ezért a játékért sokan sajnálják a pénzt és az időt. Papíron tavasz van már az NBI-ben, a pályán még nem. Az MLSZ pár éve kitalálta, hogy előrehoz néhány fordulót tavaszról, mert túl sokszor kellett februárban hó miatt elhalasztani a meccseket. November végén és december elején nemigen esik hazánkban. Teszem fel a kérdést, miért február végén kell elkezdeni a tavaszt? Tudom, hogy így is három hónapos a szünet, de ezen az egy héten nem múlik már. Illetve, miért kezdődik már július közepén a bajnokság? Ha két héttel később kezdődne, pont decemberben fejeződne be és nem kéne tologatni a naptárat ide-oda. A csapatoknak is több idejük lenne pihenni, felkészülni.

Július közepén még nagyban nyaralnak az emberek, kisebb dolguk is nagyobb annál, hogy emiatt a stadionokba rohanjanak. Tehát a nézőszám megint nem ideális. Mint ahogy decemberben sem, amikor röpködnek már a mínuszok, egyetlen módja van, hogy nem fázik fel, ha pattog az "Aki nem ugrál fradista/újpesti!" nótára. Egyébként van olyan stadion nyugaton, ahol megoldották már a lelátók fűtését. De elég lenne annyi is, hogy a félidőben nem szabadtériek lennének a büfék, hanem lehetne egy helyiség, ahová be lehet menni melegedni. Nem tudom erre gondoltak-e a stadion építésnél, de az új Groupama Arénában nem emlékszem ilyen lehetőségre. 

Ma már a Liga Kupa kiesési párharcait is megrendezik, amit szintén "tavasszal" szoktak, amolyan felvezetésként a bajnokság második feléhez. Most képzelem mennyien lesznek kint az amúgy is érdektelenségbe fulladt kupa sorozaton hidegben, esőben. A pályák talajairól meg már inkább szót sem ejtek.

A kép illusztráció, boon.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése