2014. december 24., szerda

Karácsonyra!

Talán még a leghűségesebb olvasóim (ha-ha) sem emlékeznek rá, de tettem az egyik írásom után egy megjegyzést, miszerint össze fogom gyűjteni a sporthoz kapcsolódó jótékonykodásokat. Itt van ni! Az évnek abba a szakaszába érkeztünk, amikor az embereknek könnyebben lágyul meg a szíve és egy jó ügyhöz folyamodnak.

Belföld


A Diósgyőr évek óta segít a nehéz sorsú embereken. Idén sem történt másként. Nos a mez licitálás elég jól sikerült, majdnem hétszáz ezer forint gyűlt össze, mellyel a borsod megyei régióban élőknek könnyítették meg a karácsonyát. A Katolikus Karitásszal összefogva ajándékcsomagokat juttattak el a gyerekekhez. DVTK!

A Paks szintén a Karitásszal együttműködve osztott szét adományokat. A rászorulók a klubnak és a szurkolóiknak köszönhetően rengeteg ruhával gazdagodtak. Paks!

Szabolcsba is megérkezett a mikulás. A Nyíregyháza játékosai ellátogattak Szociális Gondozási Központ Fogyatékosok Nappali Intézményébe. Mindenféle ajándékot vittek, ruhát, játékot, filmeket, de egy LCD TV is került a zsákba. Szpari!

Győr sem volt rest. A stadionhoz tartozó ETO Parkban megnyílt a Mikulásgyár, ahová a szervezők várták a szurkolókat. Tavaly majdnem háromszáz ezer forintnyi természetbeni adomány gyűlt össze a családok számára. ETO!

Az MTK különböző szakosztályai iskolákba látogattak el, ahová sportszereket vittek, ezzel is a sport szeretetére tanítva a gyerekeket. Kaptak labdákat, mezeket, melegítőket. MTK!

A ferencvárosiak százötven ezer forinttal segítették a Magyar Hallássérültek Sportszövetségét. Ezt az összeget mezlicitálás során kapta meg a klub. FTC!

Ha már Fradi. Szurkolóik a Tűzoltó utcai Gyermekklinikára látogattak el. Az ajándékok jobb helyre nem is kerülhettek volna. Galéria!

Külföldi klub magyar fanclubja is segíteni próbált. Licitálással szerettek volna segíteni egy beteg kisfiún. BVB!

Több híres sportolónk osztott labdákat a Mikulásgyárnál. Galéria!

Külföld

A külföldi sztárok is sokat segítenek karácsonykor. Ilyenkor felkeresik hazájukat, hogy ételt vigyenek a szegényeknek. Darijo Srna például nem saját országában tevékenykedett, hanem második otthonában, Ukrajnában. Pepe is így tett Madridban, 9000 kg élelmiszert osztott szét a szegény családok között. Bevett szokás Angliában, hogy a játékosok ellátogatnak a helyi klinikára, hogy ajándékot osszanak szét a beteg gyerekeknek, illetve pár szóval segítsék a felépülésüket. Így tettek az Arsenal játékosai is, csak a hiba ott volt, hogy az egyik gyerek inkább a Liverpoolnak szurkol, így ő nem igazán örült Oxlade-Chamberlainék érkezésének. 

Előfordulhat, hogy más klubok, szövetségek is jótékonykodtak idén, de elkerülte a figyelmemet, ezért elnézést kérek. Bár titkon remélem is, hogy csak én vagyok a hibás. Én ezzel a rövid blogbejegyzéssel szeretnék kellemes ünnepeket kívánni. 

Ti vagytok a legnagyobbak!

Forrás: Manchester United Facebook oldal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése