2014. november 1., szombat

Sportdiplomácia!

"Fájó UEFA-büntetés a bukaresti cigányozás miatt" - ezzel a hangzatos címmel jelent meg tegnap a hír a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján. Tegnap megkaptuk a büntetésünket a románok elleni mérkőzés miatt. Bár nem voltam a helyszínen, de a beszámolók szerint nem hiszem, hogy ugyanazt a büntetést kellett kapnunk, mint ellenfelünk. Jó, mi plusz 2000 euróban vagyunk.

Jön persze a szöveg, hogy mi magyarok mindent megpróbáltunk, de mindenki tudja mennyit ér hazánk sportdiplomáciája (én még tanultam is). Majd jön a hárítás és nyalás, hogy még örüljünk, hogy ennyivel megúsztuk, mert ez az alap cigányozásért. Az MLSZ már így is magára haragított minden szurkolót és most sem a legjobb úton jár. Nem átallottam felmenni a román szövetség honlapjára és a legnagyobb sport oldalukra, ahol míg előbbin egy szűkszavú hírt hoztak le, utóbbin bemásolták a hivatalos határozatot. Kitűnik, hogy egyik sem hibáztatja szurkolóit, ezzel szemben nálunk már megy a vádaskodás. Ne féljünk, a háttérben még fognak az igazukért menni a románok, míg nálunk majd kedden elgondolkodnak, hogy fellebbezzünk-e vagy sem. Ezen még gondolkodni kell?

Félreértés ne essék, nem a cigányozást pártolom, meg a bunyót a lelátón, de nonszensz, hogy a románokhoz képest sokkal kevesebbet csináltak szurkolóink, mégis egyenlően büntettek mindkettőnket. Az MLSZ sajtója megmutatta, hogy tényleg hol is tartunk diplomácia szintjén. Azon sem csodálkoznék, ha hagynánk az egészet, míg ellenfelünknek meg csökkentenék a büntetését. De legalább most kiálltak volna a drukkerek mellett, vagy hallgattak volna. Ez is bebizonyította, hogy az UEFA minek néz minket, de nem baj mi meg még tapsoljunk, hogy szektorokat záratnak be velünk. 


Fotó: mlsz.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése