2014. november 22., szombat

Zavarta őket a labda

Nem túl etikus egy meccset kiemelni a sok közül, de most már kikívánkozik belőlem a tegnapi KTE - Újpest után. Azon már senki sem lepődik meg, hogy a hazai csapat úgy nyert 2-0-ra, hogy egyszer találta el a kaput. Magyarországon vagyunk, itt bármi megtörténhet az OTP Bank ligában. Na, de, hogy 2-3 jó passz is alig volt, az valami tragédia. 

George F. Hemingway a Budapest Honvéd tulajdonosa kiakadt a Sport Tv kommentátorára Fülöp Lászlóra, hogy körülbelül fikázással "adja el" a magyar bajnokikat. Megvan nekem is a véleményem Fülöpről, hiszen az elő fába is bele szokott kötni egy-egy közvetítés során (állandó vesszőparipája a közvetítő állomás),  de ismeri az itteni viszonyokat, tudja már, hogy mire számíthat. Ám most speciel igazat adok neki, hiszen botrány, hogy az alapvetően társnak szánt labdát sem tudják megjátszani rendesen. 

Valami hasonló érzésem volt a tegnapi meccsről is. Persze, mint mondtam bármelyik mérkőzésre rábökhettem volna. Sokszor tűnődöm el, hogy mi a különbség a top bajnokságok és a miénk között. Ilyenkor jönnek a pénzzel, meg a felszereléssel, a lehetőségekkel, de ahhoz, hogy a mellettem lévő csapattársamhoz tudjak passzolni ezek nem kellenek. Már előre fogom a fejem, amikor az ellenfél belekényszeríti a másik csapatot egy keresztlabdára, fordításra. Ha véletlenül társat is talál a labda, akkor vagy nem tudja átvenni vagy méterekre elpattan tőle a játékszer. 

A kecskeméti csapattól egyedül Kitl Miklóst lehetne kiemelni, sok labdát szerzett, hajtott, küzdött. Hátul a védők állták a sarat, amerre láttak, arra lőtték a labdát, esetleg az egy szem csatár, Bebeto felé, akinél nem túlzok, de sírt a labda. Nem volt a játéktér egy biliárd asztal simaságú, így fel-fel pattant a labda vezetés közben, de hogy egyszer sem tudta kihasználni, hogy előtte tátong egy üres terület, csak be kéne futni vele, az hihetetlen. 

Ellenben a másik oldalon Kim Ojo joggal várták a csapattársak, hiszen gólveszélyes. Na arra azért senki sem számított, hogy a saját kapuját veszi be először bajnokin. Egyébként jól mozgott, sokszor megtalálták beadással a társak, többször jól fordult labdával ! kapu felé. Fel is merült bennem a kérdés, hogy mit keres itt szerény hazánkban (a pénzen kívül), aztán a temérdek kihagyott helyzet megmutatta. Most épült még csak fel, az utóbbi időben sem sokat játszott előző csapataiban, de akkor is valami gikszer biztos lehet vele, hogy ide kellett igazoljon. Ha pedig egyébként beválik, akkor nem sok időt adok neki és valamelyik nívósabb bajnokságban találja magát, de félek, hogy csak itt lesz kiskirály. 

Az Újpestnek ezúttal nem volt szerencséje - bár azért két milliméterről illik betalálni - azért a meccs megmutatta, hogy hiába a százezer kártyabirtokos, otthon a melegből inkább nézik a magyar mérkőzéseket, ahonnan néha el lehet kapcsolni.
Ez ugye az MLSZ által feltöltött vágott verzió, de ne féljünk "magyar tiki-taka" néven látható lesz, az amiről beszéltem

 (Fotó: Szabó Miklós)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése