2014. november 14., péntek

Követendő példa!

Karácsony környékén sokaknak meglágyul a szíve és adományozásra adják a fejüket. Szerencsére hazánk sem kivétel ez alól és sportolóink, klubjaink is szívesen segítenek a jó cél érdekében. Bár még csak november van, de azért már egy-egy hír napvilágot látott a jótékonykodás jegyében. Diósgyőr idén sem akar kimaradni, ezért most is indított egy licitálást
Fotó: dvtk.eu

De most még nem a karácsony az apropó. Nem is magyar hír, mégis szívet melengető. Darijo Srna a Sahtar Doneck horvát játékosa, 20 tonna mandarint ajánlott a donecki iskolásoknak. Talán mondanom sem kell, hogy az orosz-ukrán konfliktusnak köszönhető ez a felajánlás, de Srna-tól nemes cselekedet volt, hogy amiben tudott segített egy olyan városnak, amihez "csak" pályafutása köthető. Bár nem fog a mandarin mindent megoldani, mégis felismerte a lehetőséget, hogy szülővárosa kedvelt exportját juttatta el a gyerekekhez. A kép szerint egy kártya is járt a gyümölcs mellé, sajnos ezt sokaknak úgy jött le, hogy nagyzolásként tetette oda, holott gondolom fontos az is, hogy tudják az iskolások kinek megköszönni az adományt. 
Forrás: nso.hu, twitter

Szerencsére, mint említettem a magyarok sem állnak rosszul ilyen téren. Tegnap volt szerencsém részt venni a Sportmarketing Újragondolva Meetup rendezvényen, ahol elhangzott Gyurta Dániel szívbemarkoló cselekedete is, miszerint az olimpiai érmének másolatát felajánlotta a hirtelen, tragikus körülmények között elhunyt egykori norvég riválisának, Alexander Dale Oen családjának. 

Mivel nemsokára közeleg a szeretet ünnepe, megpróbálok majd részletesen beszámolni a hazai sportélet jótékonykodásáról. Hiszen sokszor ostorozzuk/ostorozom a magyar sportot, azért szép számmal szoktak odaállni a jó ügyhöz.

Galéria: ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése