2014. november 18., kedd

Keserű-gólok a szomszédban!

Amíg Kovács Péter a norvégoknak szurkol vagy Gruborovics a finneknek, illetve lehet, hogy egy "új" Puskásról mondunk le, addig keserű szájízzel vesszük tudomásul a mai felkészülési játéknap gólszerzőit, pályára lépőit. 

Ugyanis pénteken a románoknál Papp nevű talált be, ma pedig Keserű Claudiu. Ezért nem voltam rest és körbenéztem szomszédainknál milyen magyaros neveket neveztek ma be. Nos a fentebb említett két románon kívül ott volt a keretben még Bicfalvi, Gardos, de Chirichesnél is vélek felfedezni némi magyarságot. Most jönnek a szlovákok, náluk már Saláta Kornélon meg sem lepődünk, de rajta kívül feltűnt egy Kiss is. Az osztrák Garics is megjárta az Európa-bajnokságot hazájával. Bónuszként a cseh U21-ben Takacs és Janos is megfordult ma.

Messzemenő következtetéseket természetesen nem lehet, nem kell levonni, ezek csak érdekességek, de örök vesszőparipa, hogy az elcsatolt területekről halászhatnánk néhány magyar felmenővel rendelkező tehetséget, néha magyarabbnak is érzik magukat. Dárdai előtt egyébként megemelem a kalapom, hozta a kötelezőt, a motiválással nem volt gond. Bár adódik a kérdés, hogy egy címeres meznél kell nagyobb motivátor?

Fotó: nb1.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése