2014. október 30., csütörtök

Felszállott a Páwa!

A mai nap megjelent egy körülbelül 14 éves kép az MTK Budapest Facebook oldalán. Ezen az egyik ifi csapatnak a fotója látható. Aki ügyes néhány NBI-es futballistát is talál rajta. 

 Akár tegnap is készülhetett volna, de nem, és nem csak a retro viselet miatt. Valami hiányzik a képről, de nem is tudom micsoda. Ja, igen, hát a páwa-haj. Biztos, hogy mindenki ismeri ezt a szót, de aki nem, annak röviden leírom az ismérvét: oldalt rövid, felül hosszú, lehetőleg oldalra fésült brill, néha zselézve is. Szigorúan meccsen is. Bemelegítés helyett. Szünetben újra. 


Ez a kép nemrég készült, ők az U17-es válogatottaink. Most őket pécéztem ki, de bármelyik korosztályos csapatról tehettem volna be képet. Természetesen itt is tart a Taft-hatás. Ha esik az eső, akkor azért megy a sírás-rívás, hiszen akkor nem nézünk ki trendin. Az itthoni U19-es Eb-re még Hajas mesterfodrászt is szerződtettük. 

Természetesen nem azt akarom mondani, hogy a haj viseletének (vagy nem viseletének) köze van az eredményeinkhez, de a jól kinéző külföldi példaképek is kőkeményen dolgoznak és nem csak az edzésen, hanem utána is. Ha jól teljesítenek, senkit nem érdekel, hogy éppen milyen metroszexuálisak. Ha plázázás helyett egy kicsit tovább gyakorolnának, nem lenne elérhetetlen az elit. Azt is hozzá kell tenni, hogy a legfelső képen látott úriemberek sem váltották meg azóta a világot. Tisztelet mindig a kivételnek. 

JÁTÉK: Menj végig az utcán, szállj fel a buszra, metróra, villamosra. Ha meglátsz egy hasonló kinézetű fazont, akkor kezdj el gyanakodni, hogy focistát látsz. Hidd el, előbb-utóbb észreveszed nála  a sporttáskát, vagy a kabát alól kikandikáló klub melegítőt. Na, ki hányat talált el?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése