2014. szeptember 18., csütörtök

A megváltó!

A mai napon azonnali hatállyal menesztették Pintér Attilát a magyar labdarúgó-válogatott éléről és Dárdai "megmondó" Pált nevezték ki a helyére. Igazából már előbbi kinevezését sem értette senki, hiszen köztudott volt, hogy külföldi menedzsert akarnak szövetségi kapitánynak, de az olcsóbb megoldás mellett döntöttek. Most a még takarékosabb (ingyen?) mellett döntöttek azzal, hogy bejelentették, hogy az egykori válogatott, a leginkább Herthából ismert edzőt választották. 

A "megmondó" jelzőt azért tettem oda, hiszen az utóbbi években elég sokat tündökölt ebben a szerepben Dárdai, kritizálta többek között Németh Krisztiánt, illetve azt is elmondta, hogy jó helyen van ott Berlinben utánpótlásedzőként és még egy ideig nem is térne haza, mert itthon eléggé híg ez a szakma. Nem is kérdőjelezzük meg ezeket az állításokat, valószínűleg igaza is van, de most eljött az ideje, hogy bizonyítson. 

Rögtön jött is az erő fitogtatás, hogy aki mentálisan gyenge, annak nincs helye a válogatottban. Ez az üres lózungot, mintha már hallottuk volna elődjétől, aki a szerethetőt cserélte volna le harapósra, láttuk milyen sikerrel. Azt se felejtsük el, hogy Dárdaival a sorainkban sem jutottunk ki sehova. Mindenesetre az esély adott, az nem kérdés, hogy csak az Eb szereplés elfogadható, minden más csalódás. Ha pedig nem jönne össze, akkor remélem nem tanítottak németül kifogás generátort...

Dárdai Pál (Fotó: Imago)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése