2015. február 4., szerda

Itt tartunk

2015. február 3. 14:30. Vasas - MTK felkészülési mérkőzés. Órákkal a meccs előtt nem lehet tudni, hogy egyáltalán beengednek-e nézőket a pálya mellé. A rendőrség és az ANTSZ már bólintott, de a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság még nem. Végül jött a döntés, 200 nézőt beengedhetnek. Megkönnyebbülés, kedd kora délután kimehet néhány nyugdíjas. 

Fotó: mtkbudapest.hu

20:45. Manchesterben FA kupa visszavágót rendeznek, de az óriási dugó miatt még nem ért ki a szurkolók nagy része. Bár a tévé közvetíti a meccset, eltolják negyedórával a kezdést, hogy mindenki beérhessen. 

Aki érzi a különbséget, tegye fel a kezét!

Fenti két magyar csapatot az is összeköti, hogy a szombati meccsüket is zárt kapuk előtt kellett (volna) játszani. Az MTK - Cegléd meccsre "technikai okok" miatt nem engednek be nézőket - úgy, ahogy a Paks elleni Ligakupára sem - de végül Cegléd adott otthont a mérkőzésnek. A Vasas is a Pakssal játszott, de csak barátságosat, a kerítésen kívülről néhányan bele is láthattak. 

Angliában az előző kupa fordulóban a West Ham-et fogadta a Bristol City. Érdekesség, hogy a háttérben markológépek látványa ékeskedett. Ott valószínűleg nem olyan kemények az ultrák, hogy letört betonnal dobálózzanak, mint Magyarországon, hiszen itt már a rendőrség tajtékozna, hogy a magyarok megdobálják egymást kővel, beton darabokat hajigálnak be a pályára. 

Fotó: espnfc.com

Szóval van még mit tanulnunk nyugati társainktól, legalább abból, hogy kell kiszolgálni a nézőket, mert ugye értük van az egész. Igaz, hogy nem a belépőkből jön a legnagyobb bevétel, de amíg az egyik helyen a dugóban ülnek a jegyet váltók, addig a másik helyen kígyózó sorok állnak a pénztárak és a kapuk előtt. Sebaj, utóbbiak majd látják a második félidőt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése