2015. január 21., szerda

Lejárt lemez...

Itthon javában zajlik az uborkaszezon. Legalább is azt nem tartom érdemes hírnek, hogy valamelyik elsőosztályú agyon verte Karacslapújtő gárdáját egy sörmeccsen. Maradnak az átigazolási pletykák. Mivel soha, semelyik csapatunknak nincs kerete rá, így ezt hívhatjuk kukázásnak is. Már csak az a kérdés, hogy a szart, hogyan csomagolják. Ilyenkor nagy szerep hárul a klubok kommunikációjára. De előtte természetesen helyet is kell csinálni, vagyis normális esetben ez így lenne, hogy ha teszem fel egy balhátvédet elküldök, akkor hozok a helyére egyet. Na most ez külföldön lehet, hogy így van, itthon természetesen ez is másként megy. 

Szóval ész nélkül megy a kirugdosás, akár már decemberben is. Bejelentik a klubok, hogy kikre nincsen szükségük. Ez egy rakat játékos szokott lenni, a szurkoló meg boldog, hogy végre eltakarodik az utált focistája, még akkor is, ha féléve van csak ott (erre még kitérek). Tehát előbb a selejtek lelépnek. Az más kérdés, hogy ők is találnak maguknak csapatot pár hét múlva, sajnálni nem kell őket, mert mindig van olyan hülye, aki megveszi őket. Külföldön röpködnek a nevek és a milliók, ez hazánkban mérsékelten fordul elő, de igaz. Manapság mindenkiről lehet találni videót, ahol jól megvezethetik az egyszerű szurkolót, hogy micsoda passzokat ad (oldalra, hátra), erre lehet mondani, hogy erre a magyarok sem képesek már. Csak hát szar videót a menedzser sem tölt fel, jól megvágja és várja a csodát. Ezt a horgot mindenki bekapja, csak utána lesz nagy nézés, mikor ugyanezt csinálja csak realtime-ban előtte, azaz alibi passzokat oszt ki, tehát előrébb nem jutottak. A hírek címei is általában így hangoznak: "XY ország U válogatottját nézte ki az NBI-es csapat". Ez mind szép és jó, de általában ez az "XY" Albánia, Macedónia, Kazahsztán szokott lenni, és ez nem lenézés, hiszen tudjuk jól mit jelent magyar utánpótlás válogatottnak is lenni. 

Lemegy az első pár forduló és kiderül, hogy ő is ugyanolyan botlábú, csak az elnököt megvezették. Fél szezon után, már az újoncok is kereshetnek maguknak új csapatot, pedig hát a Real Madrid, a Barcelona, a Lyon saját nevelésű játékosáról volt szó. Az esetek 90 százalékában ez a forgatókönyv érvényes, a maradék tízben bejön a "kukázás" és jó pénzért dobbanthat egy normális ligába.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése