2015. február 18., szerda

Elhalaszthatatlan halasztanivaló

Végre itt a tavasz, rügyeznek a fák, énekelnek a madarak, a mediterrán Lengyelországban rúgják a bőrt. Nálunk is megkezdődik a fociszezon, ezt onnan lehet tudni, hogy a klubok vezetői serényen telefonálgatnak/leveleznek/járnak be az MLSZ-be, hiszen újdonságként éri őket, hogy a pálya talaja alkalmatlan a mérkőzés lejátszására, ezért halasztást kérnek. 

Újdonság, mert ez mindig csak az adott évben fordul elő, sosem hallottunk még ilyet, ha pedig mégis, akkor az nem a klub feladata, hogy a gyepet rendbe hozza, hanem az államé, hiszen övé a stadion. Az állam csak az év 364 napján birtokolja a jogot, mert azon az egy napon, amikor kapát kéne ragadni, hirtelen a klub felelőssége lesz ez. Tehát megy az egymásra mutogatás, amíg rohad a fű. 

Pakson is valahogy így áll a helyzet, hiszen még az őszi (ami tavaszi, de részlet kérdés) szezonból van egy elmaradt meccsük a Nyíregyháza ellen, de a sok esőzés miatt eltolták ez évre, amit most szombaton kéne lejátszani. Igen ám, de a szabály az, hogy csak azok léphetnek pályára, akik akkor is igazolt labdarúgók voltak. De természetesen leleményes a magyar, kiskaput mindig tesz a szabályzatba, ha az átigazolási szezon után játszanák le, akkor bárki játszhatna. Nos ez az időpont 24. lenne. Ezt próbálta kijátszani a Nyíregyháza is, aki egy rahedli játékost hozott a télen és küldött is el. De az MLSZ az asztalra csapott és mondta, hogy NEM! Szegény Mátyusék most ott tartanak, hogy a kapust kell a mezőnyben játszatniuk, illetve az U-12-ből kell felhozniuk jóformán valakit, hogy legalább tizenegyen meglegyenek. Itt szépen le van írva a dolog. 

Ez az átigazolási hercehurca, olyan új szabály, amit még én is tudok, nem kell hozzá jogásznak lenni és nem tegnap találták ki. Előbb kellett volna gondolkodni vagy akkor ezt a meccset beáldozni. Aztán ahogy lenni szokott, leesik végre a hó és már az ember sem tudja követni, hogy mit mikorra halasztottak már el. 

Fotó: nb1.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése