2015. február 27., péntek

Folytatódik a cirkusz!

Ma este egy szédületes MTK - Pakssal indítják útjára a pettyest. Ezzel el is indul az OTP Bank Liga tavaszi küzdelmei. Ja nem, az már decemberben meg volt, igaz hóesés szinte garantált, ahogy ismerem a szélsőséges időjárást Magyarországon. Mondjuk ehhez nem kell Aigner Szilárdnak lenni, csak vissza kell emlékezni az utóbbi pár évre. 

Múlt héten már volt egy pótlás, Nyíregyháza két kapussal felállva (az egyik a mezőnyben) döntetlent ért el. Az MLSZ a fair play-re hivatkozva nem halasztotta tovább a meccset. Jelzem, itt igazat adok a szövetségnek, de azért így egy mondatban leírva "fair play" szóval, eléggé furcsán hangzik. De, hogy legyen miért szidni őket, Újpesten részleges szektor bezárást alkalmaztak, vagyis a hazaiaknak csak az A teraszt nyitják meg. Ezzel elérték azt, hogy egy lelátón fogják ugyanazt csinálni, amit eddig a maradékon tették, micsoda példás büntetés, meddig gondolkoztak rajta? Roderick Duchâtelet, a klub tulajának meg már annyira tele van a töke azzal, hogy fizet a szövetség felé, mint a katonatiszt, hogy inkább ki se nyitná a stadiont. A belga úgy gondolja, nincs szurkoló, nincs gond alapon, nem akar tönkre menni a büntetésektől. Egyébként az elgondolás nem rossz, leszámítva, hogy a normális szurkolókat, illetve a bérleteseket szívatná meg. Hogy azért legyen csavar is a történetben, az MLSZ már jelezte, hogy ez szabályba ütköző döntés lenne és ilyen nem történhet meg. Komolyan mondom, mint egy gittegylet. 

A Puskás Akadémia a Debrecen együttesét fogadja. És ezt nem azért tudom, mert annyira a mániám az NBI, hanem mert lépten-nyomon belebotlok a meccs reklámjába. Ilyen a világon nincs. Nem elég, hogy egy mesterségesen feltupírozott csapatról van szó, akinek - természetesen így - nincs egy darab szurkolója sem, de még hirdetik is. Arról nem is beszélve, hogy ingyen buszokkal hozzák-viszik majd a szurkolói kártyával rendelkező egyéneket. Hurrá, itt tartunk!

Egyik helyen kisemmizik, el lehetetlenítik a szurkolást, míg máshol már lassan törvénybe foglalják, hogy ott a helyünk. 


Fotó: puskasakademia.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése