2014. augusztus 28., csütörtök

Hidegzuhany!

Az interneten terjed ez az úgy nevezett ice bucket challenge, melynek értelmében vagy adakozol, vagy magadra öntesz egy vödör hideg vizet, vagy mindkettőt. Eleinte még viccesnek és érdekesnek is találtam a kampányt, mert figyelem felkeltésből ötös. Nemes célt is szolgál, hiszen az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) nevű végzetes bénulással járó betegségben szenvedőket segítő ALS Association-t lehetett támogatni némi pénzzel. Végül azonban átcsapódott egy óriási poénba, és szerintem már unalmas is. 

De hogy legyen valami köze is a sporthoz, elért hazánkfiaihoz ez a kezdeményezés. Boldog, boldogtalan focihoz köthető ember locsolta magát, vagy utalt pénzt. Ami nem is baj, mondhatjuk, ám leleményes a magyar. Már nem az ALS-t segítjük, hanem egy kijelölt alapítványt, szervezetet. Üsse kő. 

A lényeg, hogy a DVTK többségi tulajdonosa Leisztinger Tamás hívta ki, Szima Gábort, a DVSC csapatának elnökét. Ő nem öntötte le végül magát, de nagy kegyesen felajánlott 1 millió forintot. Na kinek? Hát persze, hogy a Loki Focisuli Közhasznú Sportegyesületének. Természetesen ő sem maradt adós, felkérte Garancsi Istvánt, a Videoton tulajdonosát, George F. Hemingwayt, a Budapest Honvéd tulajdonosát és Tarsoly Csabát, a Győri ETO tulajdonosát. Ahelyett, hogy valamelyik rászoruló intézménynek utalt volna pénzt, gyakorlatilag saját csapatát támogatta. Kíváncsian várom, hogy a fent említett három úrnak lesz-e ennyi esze, vagy vesz három fűnyírót a stadionjába. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése