2014. augusztus 26., kedd

Gratulálunk Verrasztó Dávidnak!

Miután megnyerte a 400 méter vegyes számát Verrasztó Dávid a berlini úszó Európa-bajnokságon, visszatetsző nyilatkozatot tett, miszerint: „Boldog vagyok, az időmnek kifejezetten örülök, de azt azért hozzá kell tenni, hogy Magyarországon egy Eb-arany szart sem ér"

Mindenki értse úgy, ahogy akarja, valószínűleg a jutalmazás mértékével akadtak problémái. Véleményem szerint kevés ember él meg abból, amiből szeretne, Dávidnak is az úszás vélhetően a hobbija. Abban egyetérthetünk, hogy nincsenek túl fizetve a mai magyar sportolók, de elsősorban egy Eb-n a hazáját képviselik az atléták. Tudom, hogy nemzeti öntudattal nem tud majd  kenyeret venni a boltban, de neki sikerült az, ami más kollégájának nem adathatott meg. Mennyi úszó és más sportoló hagyja abba az adott ágat, mert nem jut egyről a kettőre. Ez most hogy hangzik nekik? Pedig ők nem is a prémiumot keveslik.

Nem szeretnék zsebekben turkálni, de ha Verrasztónak magas az alapfizetése és lekicsinyli a jutalmat, akkor az az ő baja, ha pedig alacsony, akkor meg becsülje meg.

Verrasztó Dávid az Eb-aranyával (Fotó: Reuters)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése