2015. április 1., szerda

Aki nem csinált s*gget a szájából!

Ritka manapság a való életben is, hogy valaki tartja magát ahhoz, amit elhatározott. Sokan ígérgetnek fűt-fát, mégse tartják be. Sokszor jönnek valami hangzatos kifogással, vagy másra kenik egyszerűen, ahelyett, hogy bevállalnák, hogy "bocs b.zd meg, én voltam a hunyó". Nincs ez így a sportéletben sem. Általában akkor jönnek elő, amikor átigazolásról van szó, vagy az egykori csapatról. Lásd, tavaly nyáron Fabregas úgy igazolt el a Chelsea-be, hogy még a rivális Arsenal színeiben megígérte, hogy soha az életben nem húzná magára a kékek mezét. 2014-ig tartott a fogadalma. Olyan is előfordul, hogy egykori csapatod ellen játszol és ha gólt szereznél nem örülsz neki, nem megbántva azokat a szurkolókat, ahol eddig szerettek téged, de ilyen-olyan módon elkerültél. Általában a zsoldosok szoktak odasz.rni, ahonnan eddig ételt kaptak, de nem egyszer felrúgták már ezt az egyezményt mások is. 

De, hogy miért ragadtam billentyűzetet? Évek óta csak azt lehet hallani, hogy Király Gábor, a magyar válogatott kapusa azt hangoztatja, hogy ha befejezi légiós éveit, akkor még haza igazol pár évre a Haladáshoz, a nevelő klubjához. Bevallom én is szkeptikus voltam, mert bár nyaranta Szombathelyen van Király, kapusiskolája is van, de ennyi külföldön töltött évek után ki vágyna a magyar NB I-be? Pár nappal ezelőtt jött a hír, hogy idén lejár a szerződése a Fulhamnél és eljött az a pont, hogy idehaza ismét védjen. Itt úgy gondoltam, hogy a Haladásnál pattog a labda, de szerencsére ők is számolnak Királlyal, úgyhogy elmondható végre, hogy van valaki e kis országban, aki megtartja az adott szavát. Kérdéses, hogy Rózsa Dániellel mi lesz, hiszen biztos kezdő lesz Király, de Rózsával kapcsolatban mindig is keringtek pletykák, hogy eligazolna, de ez majd a jövő zenéje. 

Fotó: nb1.hu
Üdvözölendő, hogy a tegnapi NB II-s feljutási bajnokin több, mint háromezren voltak kint, hogy megtekintsék a Békéscsaba - Vasas mérkőzést. Sokan ezt azzal magyarázták, hogy a másodosztályba nem kötelező a szurkolói kártya, de én inkább azzal, hogy volt tétje a meccsnek és két esélyes csapat küzdött meg egymással. Ezzel nem a kártyát védem, mert az is baromság. De ilyen a szurkoló, ha van miért kimennie, látja a feljutás esélyeit, egyből letojja, hogy milyen kakasülőn kell néznie azt. 

És ha már nem kell kártya a másodosztályba, friss hír, hogy a Gyirmót szimpatizánsai csak ennek segítségével tudnak csak jegyet venni a ma esti Újpest elleni Magyar Kupa meccsre. Ezt meg úgy oldják meg, hogy a Győri ETO-nál váltják ki és reménykednek, hogy nem a semleges szektorba kapnak jegyet (mivel az ETO már egy harmadik félnek számít jelen esetben). Abszurdum az egész.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése