2015. április 17., péntek

1+2 csapat pályázik egy stadionra

Még hogy túl sok pesti csapat van... Inkább kevés stadion. Kedden megszellőztettek egy hírt (amit egyből cáfoltak is), miszerint az Újpest csapata jövőre nem Újpesten, hanem Angyalföldön, a Vasas pályán fogadná ellenfeleit. De kiderült, hogy az MTK is oda adta be a licensz kérelmét. Tehát rögtön két NB I-es csapat is pályázik, és az is előfordulhat, hogy a Vasas is feljut az első osztályba. Tehát az Illovszky-stadionnak három csapatot kéne elbírnia.

Az sem mellékes, hogy a Fáy utcában található stadion nem alkalmas OTP Bank Liga mérkőzés lebonyolítására. Hogy miért? Én sem tudom. De nem. Tehát kisebb munkálatokat kéne rajta végezni. Az Újpestnél meg megy a vita, hogy mennyiért béreljék a pályát a Nemzeti Sportközpontoktól. A belga tulaj kevesebbet akar fizetni, ám elsősorban a IV. kerületben maradnának. De a Szusza-stadionon is kell alakítgatni, ezért lehet, hogy a REAC pályája lesz ideiglenesen az otthon. 

Hogy jön képbe az MTK? A Hidegkuti-stadiont dózerolják, ezért Kispesten játszanak, de - és most kapaszkodjanak meg - a Bozsikot is át fogják építeni, ezért kellett új hazai pályát keresni. Tehát akkor most keressünk közösen a Honvédnak is saját helyet, mondjuk a csepeli katlant. Más kérdés, hogy, ha a Vasasé nem felel meg az előírásoknak, akkor a Csepelé vagy a REAC-é miért lenne jó. Szóba jöhet az új Fradi-stadion, de az meg drága és a hazai csapatot és a válogatottat sem bírja el a gyepszőnyege. A BVSC-stadiont is éppen szépítik. 

Kezd egy kicsit arra hasonlítani az egész, amikor már kötelező volt a villanyvilágítás az NB I-ben, ezért 2008-ban a budapesti REAC a kizárt Sopronhoz költözött, míg a Tatabánya, az említett BVSC otthonába... Jelzem a Tatabányai-stadion most kap csak világítást, attól a cégtől, aki az Újpestét is csinálja majd. 

Tegye fel a kezét, ha érthetetlen!

Fotó: vasassc.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése