2017. június 27., kedd

Uborkaszezon

A magyar csapatoknál kevésbé az a téma nyaranta, hogy melyik sztár focistát igazolják le. Persze vannak saját sztárjaink, de helyén kezeljük őket. Viszont az MLSZ mindig szolgáltat valami témával, csakhogy nehezebben viseljük el a hőséget. Most kitalálta, hogy a következő szezonban csak alácsövezett pályával lehet indulni a bajnokságban, hogy telente ne legyenek halasztások. Üdvözölendő. 

Az már kevésbé, hogy ezzel néhány csapat szurkolóival csesznek ki, mert licenszet csak így kapnak a klubok és ahol nem teljesítik a feltételeket, ott bizony néhány pesti csapatnak vidékre kell költöznie. Így kapott engedélyt a Vasas Győrbe, az Újpest Szolnokra. Az az Újpest, amelyik most 25 évre megkapta a Szusza Ferenc használati jogát, melyet a télen újítottak fel, de talajfűtést nem kapott. Így fordulhat elő, hogy a második fordulóban Szolnokon fogadják a lilák a Fradit. Mondjuk eléggé nonszensz lenne, hogy júliusban csak azért kéne költözniük a csapatoknak, mert télen befagyhat a fű. A Vasas a nemzetközi meccseit a Szuszában játssza és egyelőre nincs szó náluk költözésről. 

És ha már Újpest. Kiverte a biztosítékot a szurkolóknál, hogy az FC vezetése le akarja cserélni a mostani címert. Felkínált három lehetőséget szavazásra, az igaz, hogy egyik szarabb, mint a másik, de "véletlenül" kikerült az UTE szó és az alapítás éve is. Az UTE persze tiltakozik, de érdekes módon a belga tulajnak és a klub jogi embereinek nem tűnt fel, hogy az anyaklub hozzájárulása is kell a változtatáshoz.

Jurij Kolomojec, az MTK volt ukrán légiósa pedig hazájában nyilatkozott a hazai állapotokról, miszerint rövidek és nem elég intenzívek az edzések. Ezt persze Tamási Zsolt ex-szakvezető kategorikusan  cáfolt, hiszen napi 70 perces edzéseket tartott és a játékost küldték külön tréningekre, mert le volt maradva kondival. Itt már nem tudjuk meg kinek van igaza, viszont intő volt egy mondat a volt edzőtől: "Úgy vásároltuk meg, hogy játékosmegfigyelőnk nem látta játszani, csak az InStaton néztük a statisztikáit. Láttuk, hogy harmadik az ukrán góllövőlistán, góljai nagy részét a szélről indulva szerzi." A játékos panaszkodott, hogy nem középcsatárként játszatták, a magyar szakma meg statisztikákra alapozva próbálta felállítani a csapatot. Mi lett volna, ha megkérdezik a játékost, hogy hogy érzi magát és melyik neki az igazi posztja?




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése