2015. június 30., kedd

Mint a földön fekvőbe!

"Hozzánk is gyakran jönnek olyan fiatalok tesztelésre, akik pocsék fizikai állapotban vannak. A válasz erre az: mester, egy hónapja nem edzettem. Ilyenkor széttárom a karom, és értetlenül állok a dolgok előtt. Ahogy egy bajnoki mérkőzésre, egy próbajátékra is készülni kell, olyan állapotban kell odautazni, hogy ne érhesse szó a ház elejét. Miki betegséggel küszködött, ha tudta, hogy nem tökéletes az egészsége, szólnia kellett volna. Nem zárható ki, hogy ebben az esetben Miklós is hibázott, de összességében túlzónak érzem a kritikát. Fel lett fújva a történet. Mondjuk arra mindenképpen jó volt, hogy ismét egy nagyot belerúgjanak a magyar edzőkbe"
Török László, a KTE utánpótlás-igazgatója arról, hogy a kecskemétiek tehetségét, Kitl Miklóst egy edzés után hazaküldte a Sparta Praha, mondván, fizikailag nincs megfelelő állapotban. (rangado.hu)

Akkor nézzük a tényeket. Amióta Platini az UEFA elnökeként átalakította az európai kupasorozatok selejtezőjének lebonyolítását, azóta egyszer volt magyar, illetve kétszer cseh csapat a BL csoportkörében. Európa Ligában kétszer szurkolhattunk magyarért, a csehek hatszor. Ez drága nemzet megérhette, hogy egyszerre két csapatuk is ott legyen, ráadásul olyan gagyi volt a Sparta Praha, hogy kalapot is emeltek közben. Mindehhez wikipediára volt szükségem, a magyart már nem volt nehéz fejben számon tartani. 1986 bűvös szám, már el sem mondom mit jelent, de azért nézzük a cseheket: '96 EB-döntő, '97 Konföderációs kupa bronz, 2000 EB-csoportkör, 2004 EB-elődöntő, 2006 VB-csoportkör, 2008 EB-csoportkör, 2012 EB-negyeddöntő. De ne legyünk rosszindulatúak, álljon itt a magyar válogatott szereplései is: *cirip, cirip*

Megint belerúgtak a csúnya magyar edzőkbe, hiszen ők lelkiismeretesen, becsületesen végzik a munkájukat, óriási eredményekkel párosítva. Ezek a csehek meg ugatják a szakmát, mit szólnak bele a magyar virtusba. Mondjuk olyan nyilatkozat után, amit Bognár György, a Csákvár edzője mondott, hogy azért nem fogad el elsőosztályú ajánlatot, mert ott fontosnak tartják az eredményességet, ahelyett, hogy az ő csapata inkább kikap, de sokgólos meccsen, inkább nem csodálkozok már semmin.

kecskemétite.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése